Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Bouwunie, Bouwkroniek en MNM bezoeken #Bouwmakkers op de werf

Op donderdag 4 en 11 juli brengen MNM radio, Bouwunie en Bouwkroniek een bezoek aan verschillende bouwwerven in Vlaanderen. Met de slogan “Merci #Bouwmakkers – Geniet van een welverdiende bouwvakantie” zeggen ze welgemeend dankjewel aan alle bouwvakkers voor hun inzet en omdat ze simpelweg onmisbaar zijn voor bouwbedrijven.

mnm

Radiopresentator Brahim van MNM trekt elke dag naar vier bouwwerven. Hij draait de favoriete platen van de bouwvakkers en laat hen vertellen over het leven op de bouwwerf en over hun collega’s. Want “bouwvakkers” en “collega’s” zijn synoniemen; vandaar de term #bouwmakkers.

De luisteraars kunnen alles live op de radio meemaken van 9 tot 12 uur tijdens het programma ‘Sing Your Song Deluxe’.

Er zijn geen betere ambassadeurs voor een job in de bouw dan de bouwvakkers zelf. Helaas kiezen te weinig jongeren voor de bouw, hoewel deze moderne sector allesbehalve saai is. De bouw is bovendien onmisbaar in het klimaatverhaal en gebruikt nieuwe technologieën zoals drones en virtual reality. Je hebt er ook je handen en je hoofd voor nodig, je verdient er goed je boterham en nergens anders is je werk zo concreet. Het resultaat van je inspanningen staat er en is nog lang te bewonderen. En last but not least proef je er nog echte collegialiteit.


MNM radio, Bouwunie en Bouwkroniek sloegen de handen in elkaar om duidelijk te maken dat het goed en vaak plezierig werken is in de bouw. Bouwvakkers zijn bouwmakkers, en dat wordt op twee donderdagen aan de vooravond van de bouwvakantie extra in de verf gezet.

Op donderdag 4 juli worden Vlaams-Brabant en Antwerpen bezocht, volgende week komen Oost- en West-Vlaanderen aan de beurt. Het programma van donderdag 4 juli ziet er zo uit:

  • 
9 uur: bezoek aan de bouwwerf van de firma Van Buggenhout in Meise;
  • 9:40 uur: bezoek aan de bouwwerf van de firma Isoprojects in Wolvertem;
  • 10.40 uur: bezoek aan de bouwwerf van de firma’s Nonneman en Dillen in Edegem;
  • 11.30 uur: bezoek aan de bouwwerf van de firma 3Bouw in Hemiksem.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten