Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Brugge, Leuven en Roeselare winnen internationale award

Tijdens het Smart City Expo World Congress in Barcelona werd een wedstrijd georganiseerd voor baanbrekende projecten, ideeën en strategieën die steden over de hele wereld leefbaarder en duurzamer moeten maken. Uit 337 voorstellen van 60 landen koos de jury de inzending van de stad Roeselare, Leuven en Brugge als laureaat in de categorie ‘Enabling Technologies’. Het Smart City Expo World Congress is grootste vakbeurs ter wereld op het vlak van technologie in de steden van morgen. Ze lokt 24.000 bezoekers en vertegenwoordigers uit 140 landen.

Brugge, Leuven en Roeselare winnen internationale award
Leuven bundelde vorig jaar de krachten met Roeselare en Brugge om de markt te bevragen voor de aankoop van een dataplatform. Via een raamcontract kochten ze onlangs gezamenlijk een Smart City Data Platform aan bij het consortium Urban Sense, vertegenwoordigd door Cegeka en Sirus. Het Smart City Data-platform is de belangrijkste bouwsteen voor de architectuur met slimme data. Op dit platform worden de Internet of Things-sensordata en andere (authentieke) databronnen samengebracht. Door gegevens te koppelen kunnen de drie stadsbesturen beter onderbouwde beleidsbeslissingen nemen. 
 
Daarnaast opent het platform deuren voor tal van innovaties, al dan niet in samenwerking met andere overheden, zowel nationaal als internationaal, bedrijven, burgers en/of onderwijsinstellingen. Op die manier geven de drie steden een aanzet voor een standaard dataplatform voor alle andere Vlaamse steden en gemeenten.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten