Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Brussel digitaliseert aanvragen gewestelijke stedenbouwkundige vergunningen

In Brussel kan voortaan iedereen online een gewestelijke stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Alle stedenbouwkundige vergunningsaanvragen op gewestelijk niveau kunnen digitaal op het MyPermit-platform worden ingediend. Deze tool werd ontwikkeld door urban.brussels en het CIBG. In een eerste fase konden publieke actoren reeds stedenbouwkundige vergunningen aanvragen op gewestelijk niveau. 

Brussel digitaliseert aanvragen gewestelijke stedenbouwkundige vergunningen
Elk jaar worden er gemiddeld 800 stedenbouwkundige vergunningsaanvragen ingediend bij urban.brussels. Concreet kunnen de aanvragen vanaf nu via mypermit.urban.brussels worden bezorgd. De tijd van vijf papieren exemplaren en stapels plannen die ter plaatse moesten worden afgeleverd is dus voorbij. Een aanvraag kan ook nog eenvoudig tijdens de procedure worden vervolledigd. In een volgende fase, in principe in de loop van 2023, zullen ook de stedenbouwkundige aanvragen op gemeentelijk niveau digitaal kunnen verlopen. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten