Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Compleet systeem voor esthetische buitenisolatie

Met de Komfort-Wall gevelisolatie ontwikkelde Knauf een sluitend systeem voor meer energie-efficiëntie en thermisch comfort via de gevel. Er zijn vijf concepten voor toepassingen in nieuwbouw of renovatie. Ze leveren 50% minder energieverliezen op.

Ontwerp zonder titel (4)
Knauf

Door hun specifieke opbouw dragen de nieuwe gevelisolatiesystemen bij tot hoger energie-efficiëntie, met dank aan de perfecte hechting van het isolatiemateriaal op de gevel. Met keuze uit vijf systemen wordt Komfort-Wall perfect afgestemd op elke vraag.

Komfort-Wall GRAPHITE claimt 20% betere thermische prestaties dan traditionele systemen. Afhankelijk van de hoogte kan de ontwerper kiezen uit verschillende oplossingen door Knauf brandbarrières te integreren in het gevelsysteem. De hoogwaardige isolatieplaten (ʎ = 0,032 W/mK) zijn speciaal ontworpen om bouwknopen of koudebruggen bij de montage te voorkomen. Dankzij het pen- en groefprincipe en de afgeschuinde randen aan de achterkant van de panelen kunnen warmteverliezen worden geminimaliseerd.

Na het uitharden van de wapeningslaag kan het geheel overpleisterd worden met een minerale of siliconeharsgebonden sierpleister. Het systeem beschikt over het certificaat ATG 2738.

Komfort-Wall PROTECT is op rotswol gebaseerd en biedt een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Bovendien voldoet het systeem aan de brandweerstandseisen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten, aangezien de isolatiepanelen op basis van rotswol (ʎ = 0,034 W/mK) volledig onbrandbaar zijn. Het systeem dat beschikt over het certificaat ATG 3064 kan uiteindelijk afgewerkt worden met een minerale pleister.

Komfort-Wall WOOD heeft als kern een isolatiepaneel gemaakt van samengeperste natuurlijke houtvezels die met de gepaste pluggen op de draagconstructie bevestigd worden. Dankzij het slimme pen-en-gat-principe worden koudebruggen op doeltreffende wijze voorkomen. Bovendien is het paneel opgebouwd uit verschillende lagen met diverse dichtheden, wat bijdraagt tot de akoestische isolatie.

Komfort-Wall COLOR-X maakt gebruik van de Total Solar Reflexion (TSR) technologie, gebaseerd op het weerkaatsen van zonlicht met behulp van een speciale pigmentatietechniek. Zo wordt het risico op oververhitting verhinderd, en dit maakt het mogelijk om levendige en intense kleuren toe te passen op geïsoleerde buitengevels. De Fassadol TSR kleurenkaart biedt een breed scala aan aantrekkelijke kleuren, met tal van nieuwe expressiemogelijkheden voor gevelisolatie.

Komfort-Wall BRICK is een gevelisolatiesysteem uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet, waarop een versterkingslaag van lijm-mortel en wapeningsnet wordt aangebracht. Daardoor ontstaat een stevige ondergrond die geschikt is voor het bevestigen van steenstrips of wandtegels. Het systeem met zijn conventionele of hedendaagse uitstraling voldoet aan de gebruikelijke stedebouwkundige voorschriften. Nauwgelet opgebouwd volgens de strikte Knauf richtlijnen en componenten is het systeem conform aan het ATG-certificaat 3226.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten