Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Dag 2: Julie bezoekt Antwerpse bouwmakkers

Radiopresentatrice Julie Van den Steen van MNM trekt deze week voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de bouwsector in.

MNM 1

Elke ochtend gaat ze langs op twee bouwwerven en tekent ze leuke verhalen op van de bouwmakkers. De actie is een samenwerking met Bouwkroniek en Bouwunie. Dinsdag was Julie te gast op twee bouwplaatsen in de provincie Antwerpen.
 

Ze startte de dag op een bouwwerf van Wedemo in de Brugstraat in Sint-Job-in-’t-Goor. Zaakvoerster Wendy De Moor wil graag meer vrouwelijke bouwvakkers aanwerven. Momenteel heeft ze twee vrouwen in opleiding: één voor de job van coördinator en één als schilder. Volgens Wendy zijn vrouwen absoluut nodig in de bouw.

“Vrouwen zijn beter in de afwerking. Zij doen dat met een fluwelen handschoen. Mannen zijn op dat vlak sneller tevreden. Vrouwen verdienen ook meer respect. Ik heb al ontelbare keren de vraag gekregen ‘En madammeke, wanneer komt uw man de werken uitvoeren?’ Vrouwen moeten zich nog altijd dubbel zo hard bewijzen”, aldus Wendy De Moor.

Wedemo heeft ook vier mannelijke bouwvakkers in dienst en daar is Wendy heel tevreden over. “We werken allemaal heel graag samen, we zijn een hecht team met passie voor de bouwsector.”

Voor de tweede bouwplaats trok Julie Van den Steen naar ’s-Gravenwezel. Aannemer MD Bouw trekt daar aan de Wijnegemsteenweg acht woningen op. “In totaal zijn op deze bouwwerf dagelijks 13 mensen aan de slag, waarvan 8 tot 9 eigen werknemers en een groep metselaars in onderaanneming. Ons bedrijf slaagt er gelukkig nog altijd in om jonge mensen aan te trekken. Meer nog, het zijn bijna allemaal ‘echte venten’ uit de Kempen”, lacht zaakvoerder Bart Deckers.



De bouwvakkers op deze werf waren razend enthousiast toen ze hoorden dat MNM hen een bezoekje zou brengen. “Eentje heeft zelfs een hele dag geoefend en kon niet wachten om op de radio te komen.”

De bezoeken van MNM aan de bouwplaatsen passen in een campagne van Bouwunie om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Ook Bouwkroniek wil daar zijn steentje toe bijdragen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten