Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

De toekomst van buitengevelisolatiesystemen

Buitengevelisolatiesystemen krijgen steeds meer aandacht als oplossing voor energiezuinige gevelisolatie. StoTherm biedt, naast voordelen op vlak van isolatieniveau en duurzaamheid, ook technische en esthetische voordelen.

Ontwerp zonder titel (58)
STO

De verschillende StoTherm buitengevelisolatiesystemen, onder meer voor houtskeletbouw, worden op de buitenzijde van de buitenmuur aangebracht. Daardoor alleen bespaart een gemiddelde woning 30% energie en vermindert de CO2-uitstoot drastisch. Een niet geïsoleerde woning met een CO2-uitstoot van ca. 28 ton op jaarbasis vermindert met een buitengevelisolatiesysteem de CO2-uitstoot met meer dan 10 ton.  

De productie van de ETICS-elementen zorgt voor een eenmalige uitstoot van 10 ton CO2 voor een woning van ca. 200 m2. Bij een spouwmuur met gevelsteen kan dat oplopen tot 17 ton CO2. 

StoTherm systemen zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Dit biedt de bouwheer een verregaande creatieve vrijheid. De ruime keuze aan sierpleisters en/of steenstrippen maken een esthetische gevelafwerking mogelijk. Omdat de isolatie zonder onderbreking aan de buitenkant van het huis wordt aangebracht, zijn koudebruggen bovendien uitgesloten, zowel in nieuwbouw als bij renovatie.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten