Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

DEME Offshore en Havfram gaan samenwerken aan Noorse windparken

DEME Offshore, actief in marine engineering, en Havfram AS., internationale offshore wind- en subsea aannemer, hebben een memorandum van overeenstemming gesloten om gezamenlijk constructiediensten aan te bieden aan de offshore windmolenparksector in Noorwegen. 

DEME Offshore en Havfram gaan samenwerken aan Noorse windparken
Zowel DEME Offshore als Havfram plannen een belangrijke rol te spelen in de opkomende Noorse offshore windmolensector door het leveren van transport- en installatiediensten voor funderingen, kabels, WTG's en substations, zowel voor op de zeebodem verankerde als drijvende offshore windmolenparken. De ontwikkeling van offshore windprojecten in Noorwegen is in een stroomversnelling geraakt. 
 
De Noorse regering heeft onlangs haar ambitie uitgesproken om Noorwegen te ontwikkelen tot een offshore windnatie met als doel 30 GW te exploiteren tegen 2040. Bovendien zal de elektrificatie van bestaande olie- en gasproductieactiva een noodzakelijke stap zijn in de energietransitie, waardoor de vraag naar offshore windenergie in het komende decennium verder zal toenemen. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op de Sørlige Nordsjø II-projecten, die naar alle waarschijnlijkheid in de komende maanden zullen worden geveild.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten