Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

De firma Deprez uit Kortemark is door ondernemersorganisatie Unizo uitgeroepen tot nationale ‘Kmo van het Jaar’. Het familiebedrijf is actief in de sector van de machineconstructie en een specialist op het vlak van interne transportsystemen en opslag van goederen. De West-Vlaamse kandidaat haalde het in de eindronde van vier andere sterke provinciale kandidaten: Sylvester Productions  (Vlaams-Brabant), Huurland (Oost-Vlaanderen), Fietsen De Geus (Antwerpen) en Fruitsnacks (Limburg). Vader Johan en zoon Jeroen Deprez ontvingen de award tijdens een evenement in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. 

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar
Rembrand Neirinckx
Een expertenjury beoordeelde alle kandidaten. Deprez sprong eruit wegens hun duurzame aanpak en het grote innovatiegehalte de voorbije jaren. Met de medewerking van twintig ingenieurs beschikken ze inmiddels over vier octrooien wat hen wereldwijde bekendheid geeft. Intussen telt de onderneming 80 medewerkers. Bovendien is het een echt familiebedrijf, mét internationale allure: Deprez levert oplossingen in twaalf landen, waaronder Australië en Canada.
 
Met de jaarlijkse verkiezing wil Unizo de waarde van lokaal verankerde kmo's voor onze economie en welvaart benadrukken. “Het zijn vaak de grote spelers die in de kijker staan. Maar er zijn veel lokale kmo's die ook op internationaal vlak uitblinken in innovatiekracht en toegevoegde waarde. Met dit initiatief brengen we deze parels onder de aandacht. Kmo’s zorgen in ons land voor 2 miljoen arbeidsplaatsen in de private sector en creëren jaarlijks 147,2 miljard euro aan toegevoegde waarde. Dat is 65% van de totale tewerkstelling in de privésector en 61% van de toegevoegde waardecreatie”, aldus Unizo-topman Danny Van Assche. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten