Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Duits groeikapitaal voor Belgische domotica-specialist

Basalte uit het Oost-Vlaamse Merelbeke, een ontwikkelaar en producent van high-end technologieën voor luxewoningen, gaat in zee met het Duitse investeringsfonds EMH Partners. De private equity groep uit München, met 1 miljard euro onder zijn beheer, verwerft een significant minderheidsbelang in Basalte en zal het bedrijf internationaal verder helpen groeien. Oprichters en eigenaars Klaas Arnout en Sandra Maes blijven het bedrijf verder leiden.

Duits groeikapitaal voor Belgische domotica-specialist
In België doet de naam Basalte bij weinig mensen een belletje rinkelen, maar in de wereld van Arabische sjeiks, koninklijke families, rijke ondernemers en toparchitecten is het bedrijf uit Merelbeke geen onbekende. Basalte scoort goed met zijn uiterst intuïtief en minimalistisch ontworpen besturingssysteem voor slimme woningen waarmee je o.a. de verlichting, zonwering, klimaatregeling, muziek of veiligheid in huis centraal kan bedienen. Zowel het ontwerp, de ontwikkeling als de assemblage van alle producten gebeuren in de vestiging in Merelbeke. Ook alle ateliers waarmee wordt samenwerkt voor de aanlevering van materialen zoals brons, aluminium of nikkel bevinden zich in België. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten