Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Duurzaam plafondsysteem compatibel met betonkernactivering

Met de ‘ili’ lanceert Vektron een nieuw halfopen plafondsysteem dat voor een afwisselend patroon met industriële look zorgt. Bovendien leent het zich perfect voor gebouwen met betonkernactivering. Ook deze oplossing integreert verschillende technieken. Het omvat verlichting, verzekert geluidsdemping én garandeert een esthetische afwerking voor ruwe plafonds.

_re_5209

De ‘ili’ laat ruimte tussen de verschillende panelen toe. Dit is ideaal voor gebouwen met betonkernactivering omdat gesloten plafonds daar de straling van de actieve betonnen kern teniet doen. Met zijn halfopen structuur en geperforeerde schotten zorgt deze nieuwe oplossing van Vektron voor temperatuuruitwisseling tussen de kamer en het betonnen plafond. Met een tussenruimte van 60% garandeert ze een rendement van 94% van het thermisch vermogen van de geactiveerde betonkern erboven. 

Performante akoestische eigenschappen worden gegarandeerd door minerale wol in combinatie met volledige perforatie. De fabrikant voorziet ook de optie om hoogwaardige armaturen te integreren via een clip-in systeem, en dit zowel voor algemene als accentverlichting. Daarnaast zijn noodsignalisatie en -verlichting mogelijk, met een discrete armatuur met extra noodmodule voor richtingsaanduiding.  

De ‘ili’ is verkrijgbaar in twee verschillende opstellingen. Beide bestaan uit hetzelfde ondersteunende bandraster waarbij de grootte van de panelen varieert. De kleinste band is 50 mm breed met een steek van 130 mm, de grotere tussenschoten zijn 180 mm breed waarbij de tussenruimte tweemaal zo groot is. De twee types zijn weliswaar 100% compatibel met elkaar.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten