Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

E314 in Maasmechelen krijgt 7 km geluidsreducerend asfalt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 mei het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Boorsem (Maasmechelen) en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Na de zomer wordt in dezelfde zone de rijrichting Lummen vernieuwd.

E314 in Maasmechelen krijgt 7 km geluidsreducerend asfalt

“Deze rijwegvernieuwing zorgt voor een verhoogd comfort en verbeterde verkeersveiligheid voor de weggebruiker. Ook het omgevingsgeluid wordt meteen aan de bron aangepakt, door gebruik te maken van een type asfalt met prestatie-eisen voor geluidsarme toplagen (AGT)”, aldus Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters.

Het oude wegdek wordt afgefreesd, en vervolgens in twee asfaltlagen vernieuwd. Deze vernieuwing van 7 km snelweg richting Nederland is alles bij mekaar goed voor 90.000 m² vernieuwd wegdek. Asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Dit betekent dat de timing nog kan wijzigen bij slecht weer of door andere werfomstandigheden.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten