Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

EEG Group is nu ook actief in brandbeveiliging

Sinds kort is EEG Group actief in brandbeveiliging. Eind september legde het Kortrijkse bedrijf Ingenial de boeken neer. Het team, gespecialiseerd in risicobepaling, ontwerp, installatie, testen en onderhouden van vaste opgestelde hydraulische brandblusinstallaties op basis van water of schuim, kon onmiddellijk aan de slag bij EEG Group. “Steeds meer klanten die op ons een beroep doen voor de realisatie van hun multitechnische projecten vragen naar brandbeveiligingssystemen”, aldus algemeen directeur Didier Vanden Broucke.

EEG Group is nu ook actief in brandbeveiliging
EEG Fire Protection biedt diensten aan van systeemaudits en risicobepaling over het eigenlijke productie- en installatieproces tot het onderhoud van het systeem. Klanten kunnen er ook terecht voor klassieke sprinklersystemen, beveiliging van speciale risico’s, lage druk watermistsystemen, residentiële systemen, diepvries opslagbeveiliging, deluge sproeisystemen, schuimblusinstallaties en gasblussystemen. Het is de bedoeling om EEG Fire Protection verder uit te bouwen en om de BOSEC-certificatie en het ISO 9001 certificaat te behalen, een noodzakelijke voorwaarde om als erkend installateur in de markt te staan. te behalen. 
 
EEG nv is de kern van EEG Group, een technologiegroep van twaalf ondernemingen gespecialiseerd in technische installaties, vernieuwende technologieën, energiebeheer, klimaatbeheersing, sanitair, brandbeveiliging, operationeel beheer, telecom en ICT, medische gassen en medische apparatuur. Dankzij de eigen interne studiediensten zijn alle EEG-bedrijven in staat om grootschalige projecten autonoom uit te voeren. Sinds 2005 is Karl Neyrinck gedelegeerd bestuurder van EEG en tevens nationaal voorzitter van Techlink en voorzitter van Embuild Vlaanderen. EEG Group telt ondertussen bijna 900 medewerkers maar is nog altijd een familiebedrijf, dus met familiale eigenaars. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten