Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Een alternatief voor vloerverwarming in cementdekvloeren

Knauf Brio biedt een alternatief voor cementdekvloeren die standaard een lange droogtijd hebben. De vloerverwarming kan rechtstreeks aangebracht worden in droge dekvloeren van slechts 23 mm dik. De elementen worden geplaatst en ingefreesd, met een maximale groefdiepte van 15 mm en een tussenafstand van minimaal 100 mm. Het buizennet moet voor het bekleden enkel nog uitgevuld, overspateld en afgeslepen worden.

Ontwerp zonder titel (1)

De droogvloeren van Knauf zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips. De platen zijn uit één stuk opgebouwd en hebben ze een gefreesde lipverbinding, voor een strakke en snelle montage. Ze zijn vormvast zodat kromtrekken en schotelen bij een stevige, egale ondergrond uitgesloten zijn. De elementen worden onderling gelinkt met lijm en speciale schroeven en zijn na 24 uur beloopbaar. 

De warmte-isolerende eigenschappen van het polystyreen dragen bij tot een lager energiegebruik en meer comfort. De onderlaag van houtvezel of rotswol vermindert de overdracht van contactgeluid naar onderliggende verdiepingen. Dankzij een brandweerstand van 60 minuten (met vuur dat van boven komt) kunnen Brio-elementen in wooneenheden of publieke ruimtes een levensreddende meerwaarde bieden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten