Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Elegant ThermoFibra deuren: glasvezel vervangt staal

De Elegant ThermoFibra deuren van Deceuninck bieden excellente thermische isolatie, supersterk en zijn dankzij innovatieve technologieën toch de pluimgewichten in hun soort.

BKBC - 2024-05-17T103937.917
Deceuninck

Voordeuren in PVC hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze zeer energie-efficiënt zijn. De Elegant-deuren van Deceuninck gaan zelfs nog een stapje verder. Ze beschikken over deinnovatieve ThermoFibra-technologie, waarbij de vleugel (85 mm) niet met staal wordt versterkt, maar met glasvezels. Hierdoor worden koudebruggen vermeden en behalen de deuren nóg betere isolatiewaarden. In combinatie met de Forthex met staaldraad versterkte kaders – 76 mm - hebben de Elegant ThermoFibra deuren uitstekende thermische prestaties met Uf -waarden vanaf 0,99 W/m²K. ​

De deurprofielen bieden ook op ergonomisch vlak pluspunten. Zo bestaat de vleugel uit één profiel. De installateur hoeft geen versterking meer te voorzien, die bijkomend in de vleugel geschroefd moet worden. Dit betekent minder stock en geeft tijdswinst. Bovendien is de Forthex-versterking 30% lichter en makkelijker te verwerken,wat dan weer goed is voor het fysieke comfort van deraamfabrikant en installateur. Dankzij deze zeer stabiele deurvleugel met glasvezel en inventieve, interne kamerstructuur wordt ook de na-service tot een minimum herleid.

De kern van een deurprofiel bestaat uit gerecycleerd pvc-schuim, de laag errond is gerecycleerd pvc. Naast dit groene karakter, bezit de Elegant ThermoFibra ook de nodige kwaliteitscertificaten waaronder ATG, KIWA SSK1001 en SSK1002 waardoor het product bouwtechnisch goedgekeurd is om te gebruiken, te produceren en te installeren.

Dankzij hun inbraakwerendheidsklasse RC2 zijn ze bovendien uiterst veilig en maken inbrekers geen schijn van kans. De eindgebruiker kan kiezen uit 57 foliekleuren of 16 Decoroc kleurencoatings om zijn persoonlijke stijl te laten weerspiegelen.

BKBC - 2024-05-17T104157.854
Deceuninck
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten