Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Energiebesparend en duurzaam cool roof

In het hart van Verona werd het Platys Center opgericht, een oase van sport en welzijn met een focus op duurzaamheid. Dankzij de prestaties van Isodeck PVSteel draagt ook het dak daaraan bij.

Ontwerp zonder titel (11)

Het centrum heeft, als SITES-referentie, een zeer strenge duurzaamheidscertificering. Elke keuze, van ontwerp tot uitvoering, van dienstverlening tot activiteiten, wordt gemaakt vanuit een sterke milieuverantwoordelijkheid. 

Binnen dit duurzaamheidsverhaal werden voor het dak Isodeck PVSteel-platen gebruikt; sandwichpanelen die speciaal ontworpen zijn voor platte of lichthellende daken. Dankzij een dubbele beplating zijn ze goed bestand tegen allerhande belasting. De isolerende kern bevat polyerethaanschuim of minerale wol. 

De beplating bestaat uit een geprofileerde binnenplaat en een vlakke buitenplaat waarop een witte RENOLIT ALKORPLAN Bright PVC dakbaan is aangebracht. Deze cool roof dakbaan met een zonnereflectie van 114 verhoogt het rendement van zonnepanelen, houdt de isolatie op een ideale temperatuur, reflecteert het zonlicht en verlaagt de temperatuur binnenin het gebouw. Concreet levert dit een forse energiebesparing op en vermindert het ook de CO2-uitstoot.

De pontagebanden die de panelen onderling verbinden, worden met warme lucht gelast om een perfecte waterdichtheid te garanderen. Op de dakbaan kunnen achteraf RENOLIT ALKORPLAN Solar profielen worden gelast. Zo krijg je een zeer efficiënte dakafdichting.

Per 100m² verkochte dakbaan wordt een boom aangeplant die tijdens zijn levensduur gemiddeld 345 kg CO2 absorbeert. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten