Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Expo over Antwerpse stadsontwikkeling in stadhuis

De stad Antwerpen kent een rijke traditie aan stadsontwikkeling, maar dat verhaal is nog niet af. Waar komt de stad vandaan en waar groeit ze naartoe? Hoe gaan de stad van vandaag en die van morgen om met uitdagingen zoals leefbaarheid, klimaat, grote infrastructuurprojecten? De vernieuwde expo ‘Antwerpen Morgen’ op het gelijkvloers in het stadhuis, vormgegeven en ingevuld door het atelier stadsbouwmeester, geeft antwoorden op deze en vele andere vragen. De tentoonstelling is elke dag gratis te bezoeken tussen 9 en 18 uur.

Expo over Antwerpse stadsontwikkeling in stadhuis (5)
Lucid
De expo Antwerpen Morgen had sinds 2018 een plek in het paviljoen aan het MAS, maar verhuist nu naar het stadhuis. Daar zal de tentoonstelling zeker gedurende het hele jaar 2023 te zien zijn. De expo visualiseert de historische groei van de stad. Bijzondere aandacht gaat naar de stadsplanning van de jaren ‘70 tot nu, met een uitgebreide focus op de vele woonprojecten, publieke gebouwen, parken en pleinen die de jongste jaren gerealiseerd zijn. 
 
Tegelijkertijd laat deze expo bezoekers kennis maken met de stadsontwikkelingsprojecten die de komende jaren het uitzicht van Antwerpen zullen veranderen. Plannen, maquettes en video’s maken de toekomst van de stad tastbaar. De blikvanger van Antwerpen Morgen is de grote digitale tafel. Hier kunnen bezoekers meer dan honderd afgewerkte stadsontwikkelingsprojecten verkennen, zowel gerealiseerde als toekomstige. 
 
Bezoekers kunnen tevens de tijdelijke tentoonstelling ‘Renovatie stadhuis, van Schoon Verdiep tot Verlicht Verdiep’ ontdekken. Daarin komen de bewogen geschiedenis, de bouwsporen, het nieuwe ontwerp en de recente totaalrestauratie van het iconische gebouw waarin de expo zich bevindt aan bod.
 
 

Foto’s: © Lucid
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten