Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Het aantal werknemers in de bouw is tussen 2002 en 2022 met 11% toegenomen, terwijl het aantal zelfstandigen tijdens diezelfde periode met 54% toenam. Het aantal werkzame personen (werknemers en zelfstandigen samen) in de bouw groeide op twintig jaar tijd met 50.000 eenheden aan. Momenteel is de sector op zoek naar 18.000 extra medewerkers.

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw
De bouw mag momenteel dan wel in stormweer zitten door de verhoogde prijzen van de bouwmaterialen en de verlengde leveringstermijnen, toch ziet de Confederatie Bouw de toekomst positief tegemoet. Het vrijgemaakte relancegeld, de ecologische doelstellingen en de vele, noodzakelijke renovaties van woningen, gebouwen en infrastructuur zullen voor extra werk zorgen. 
 
“Ook de overheden moeten een duit in het zakje doen door de vele inactieven te activeren, bij te scholen en/of om te vormen. Wie kan werken, moet werken. Het werk in de bouw is de afgelopen jaren fel veranderd: meer technologisch en dus ook lichter en properder. Het aantal profielen dat we nodig hebben is ook enorm gediversifieerd”, aldus Niko Demeester, topman van de Confederatie Bouw. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten