Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Gentenaars kunnen terecht bij De Energiecentrale voor verbouwlening

Gentenaars die willen gebruikmaken van de nieuwe Vlaamse verbouwlening, kunnen daarvoor vanaf nu terecht bij De Energiecentrale van de stad. Wie energiebesparend renoveert, kan gebruikmaken van een renteloze lening tot 60.000 euro. 'Mijn VerbouwLening' vervangt sinds 1 september de Vlaamse Energielening en in Gent ook de Gentse Energielening die de stad in 2019 lanceerde. 

Gentenaars kunnen terecht bij De Energiecentrale voor verbouwlening
AdobeStock/Ingo Bartussek
Gentenaars met lage en middelgrote inkomens komen in aanmerking voor de nieuwe verbouwlening die kan worden gebruikt voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, investeringen in hernieuwbare energie en voor algemene renovatiewerken, binnenrenovatie, sanitair en elektriciteit. 'Mijn VerbouwLening' is er zowel voor eigenaars van een eigen woning als voor verhuurders. Ook eigenaars van een appartement komen in aanmerking. 
 
De lening kan worden aangevraagd tot eind 2026. Gentenaars krijgen tevens gratis begeleiding bij energiebesparende renovaties. De renovatiecoach van De Energiecentrale stelt een plan van aanpak voor, helpt bij de keuze van aannemers en geeft financieel advies. Volgens het stadsbestuur heeft de helft van de inwoners onvoldoende kapitaal om te investeren in klimaatrenovaties. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten