Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Grote infrastructuuropdracht Spartacus voor Besix

Besix en Besix Infra hebben een grote infrastructuuropdracht binnengehaald in het kader van het Spartacusproject in Limburg. Het gaat om de afbraak en de bouw van de wegen- en spoorweginfrastructuur in Diepenbeek. Het door Infrabel toegekende contract is goed voor 21,8 miljoen €.

Grote infrastructuuropdracht Spartacus voor Besix

Het Spartacusproject omvat de bouw van een snelle tramlijn tussen Hasselt en Maastricht langs spoorlijn L34. Die moet zorgen voor een snellere en duurzamere verbinding tussen de beide steden.

“Dankzij het Spartacus-project zal het stadsverkeer vlotter verlopen en het vervoer milieuvriendelijker worden. De nieuwe tramlijn zal het verkeer in de stadscentra ontlasten”, aldus projectleider Ibo Perelaer.



Besix, in een consortium met Besix Infra (een entiteit van Besix die gespecialiseerd is in wegenwerken), kreeg van Infrabel het contract toegewezen voor de afbraak van overwegen of de vervanging door alternatieve kruisingen op het grondgebied Diepenbeek.

De werken bestaan uit de bouw van een fiets- en voetgangerstunnel en wegbruggen, de perronverhoging in het treinstation van Diepenbeek, de aanleg van een fietspad, de afbraak van verschillende overwegen en de heraanleg van een aangrenzende weg.



Behalve de beperkingen door de stadsomgeving zal het project ook worden opgedeeld in verschillende fasen om het station en de lijnen van het openbaar vervoer op geen enkel ogenblik te hinderen. De werken moeten midden 2022 voltooid zijn.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten