Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Hoogmartens vervangt afgebrand bedrijfsgebouw

Wegenbouwer Hoogmartens investeert 3 miljoen euro in een nieuw bedrijfsgebouw op het industrieterrein in Opglabbeek. In maart ging het kantoor van de Limburgse wegenbouwer in Oudsbergen volledig in vlammen op. Al het kleine materiaal ging verloren. Machines en gereedschappen moesten worden gehuurd of opnieuw gekocht. Hoogmartens kreeg gelukkig een leegstaand kantoorgebouw ter beschikking van de firma Besix Infra in Bilzen.. Ook bij andere bedrijven was de solidariteit groot. Daardoor slaagde Hoogmartens erin om toch alle lopende bouwwerven tijdig op te leveren.

Hoogmartens vervangt afgebrand bedrijfsgebouw
Spectre Media : Marie-Lou Béland
De komende twee jaar huurt de wegenbouwer 300 m verderop op het industrieterrein een ander gebouw. De resten van het afgebrande pand worden binnenkort opgeruimd. In het najaar wil Hoogmartens een bouwvergunning aanvragen om volgend voorjaar een nieuw kantoor te bouwen op dezelfde plek. Als alles vlot verloopt kunnen de 85 medewerkers het nieuwe bedrijfsgebouw in het voorjaar van 2024 in gebruik nemen. 
 
Behalve de vestiging in Oudsbergen, beschikt het bedrijf nog over een vestiging nabij Venlo in Nederland, waar nog eens 25 mensen werken. Hoogmartens is actief in wegenwerken en omgevingsaanleg. De belangrijkste klanten zijn grote bedrijven en overheden. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten