Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

De Belgische producent van dakbedekkingen Derbigum wordt verkocht aan de Ierse beursgenoteerde isolatiegroep Kingspan. De drie familiale aandeelhouders verkopen al hun belangen. Het overnamebedrag is niet bekend. Derbigum telt ongeveer 350 werknemers en boekte vorig jaar 94,5 miljoen euro omzet en een nettowinst van 4,8 miljoen euro. De roofingspecialist uit Huizingen heet eigenlijk Imperbel, maar de merknaam Derbigum is zodanig bekend dat die vrijwel altijd wordt gebruikt.

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over
Kingspan, wereldwijd de grootste speler voor geïsoleerde panelen voor de bouw, kijkt al langer naar de Belgische isolatiemarkt. Drie jaar geleden deden de Ieren nog een bod van 700 miljoen euro op het Belgische en eveneens beursgenoteerde isolatiebedrijf Recticel. Dat bod mislukte toen. Ook de West-Vlaamse staalplatengroep Joris Ide, is sinds 2015 in handen van Kingspan. 
 
De Ierse isolatiegroep is de voorbije jaren dankzij overnames uitgegroeid tot een concern met ruim 19.000 werknemers en bijna 200 productievestigingen. Het was vorig jaar goed voor 6,5 miljard euro omzet en een nettowinst van 554 miljoen euro. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten