Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Jackon Insulation maakt nu deel uit van de BEWI Group

Jackon Insulation GmbH maakt via de Jackon holding voortaan deel uit van de Noorse BEWI Group. De fusie, die reeds in oktober 2021 werd aangekondigd, is hiermee officieel afgerond. De twee bedrijven bundelen hun krachten om innovatieve isolatieoplossingen te ontwikkelen voor de milieuvriendelijke bouw van morgen. Voor klanten en zakenpartners verandert er niets in de dagelijkse samenwerking. Jackon Insulation, dat een fabriek heeft in Olen, handelt verder onder eigen naam. 

Jackon Insulation maakt nu deel uit van de BEWI Group
BEWI
Het beursgenoteerde bedrijf BEWI, met hoofdkantoor in Trondheim (Noorwegen), is een Europese leverancier van verpakkingen, componenten en isolatieoplossingen. Het bedrijf is geïntegreerd in de gehele waardeketen, van de productie van grondstoffen en vervaardiging van eindproducten tot het hergebruik en de recyclage voor nieuwe producten. De BEWI Group in zijn geheel realiseert, inclusief de pro-forma-inkomsten uit recente overnames, een jaaromzet van ongeveer 1.464 miljoen euro met een ebitda van ongeveer 190 miljoen euro en heeft 3.400 medewerkers.
 
De Jackon Group heeft ongeveer 935 werknemers in dienst in 20 verschillende productievestigingen in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en België. Jackon Insulation, opgericht in 1987,  behoort met meer dan 300 medewerkers tot de grootste aanbieders van XPS-oplossingen in Europa. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten