Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Minister belooft lager btw-tarief sloop en herbouw te behouden

In een reactie op forse kritiek vanuit de bouwsector, laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem weten niet te willen raken aan het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw na 2023. Zowel de bouwfederaties Embuild als Bouwunie waren zeer teleurgesteld dat er in het recente begrotingsakkoord niet werd gerept over een mogelijke verlenging of behoud van het lage btw-tarief.  

Minister belooft lager btw-tarief sloop en herbouw te behouden
Mr Twister - stock.adobe.com
Nu belooft de minister dus het verlaagde tarief ofwel mee te nemen in de fiscale hervorming ofwel opnieuw te verlengen. “We moeten nu enkel nog hopen dat er zeker niet gesleuteld wordt aan het verlaagde tarief zelf. Want dan lieg je de mensen met bouwplannen gewoon voor”, aldus Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. 
 
“Een verlaagd btw-tarief is nog altijd het meest in het voordeel van de bouwheer. Nu krijgen bouwheren eindelijk de quasi zekerheid die nodig is om hun bouwproject op te starten. Want een bouwproces doorlopen doe je eenmaal niet op een drafje. Met het verlaagde btw-tarief loont het effectief de moeite om een woning eerder van nul herop te bouwen en te investeren in energiezuinige materialen en technieken”, besluit Waeytens.  
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten