Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Negen op de tien bouwbedrijven deze week met vakantie

Met Pasen in het vooruitzicht trekt de bouwsector er de stekker even uit. Negen op de tien bouwbedrijven nemen deze week vakantie. Vier op tien bouwondernemingen sluiten heel de week. De rest enkel op donderdag 14 en vrijdag 15 april, de sectoraal afgesproken rustdagen. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie bij 317 bouwbedrijven.  

Negen op de tien bouwbedrijven deze week met vakantie

"Voor bouwarbeiders zijn er een aantal verplichte rustdagen per jaar vastgelegd, waaronder dit jaar dus 14 en 15 april. Op die dagen mag je je arbeiders niet inschakelen. Zelfstandigen en bedienden mogen die dag wel werken. Maar in de praktijk zien we dat werkgevers ook hun bedienden en zichzelf een welverdiende vakantie gunnen", zegt Bouwunie-gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Wie van plan was om deze week langs te gaan bij een bouwbedrijf of een aannnemer te contacteren, houdt er dus best rekening mee dat men weleens voor een gesloten deur zou kunnen staan.

Bouwunie merkt nog op dat vakantie- en rustdagen in principe geen vertraging opleveren voor de bouwwerven, omdat werkgevers dit vooraf incalculeren.

Vier op de tien werkgevers trekken er effectief op uit, ergens in eigen land of naar het buitenland. Al is het werk nooit echt veraf. Zo zeggen acht op de tien zaakvoerders dat ze ook tijdens de vakantie bereikbaar zullen zijn. “Logisch, ze voelen zich verantwoordelijk voor hun klanten. De meesten moeten en willen op de hoogte blijven voor eventuele problemen”, besluit Waeytens.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten