Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Nieuwe architecturale mogelijkheden voor ramen en deuren in kunststof en aluminium

Deceuninck breidt haar gamma aan materialen verder uit met nieuwigheden die extra architecturale mogelijkheden bieden en de woning futureproof maken. Zo zijn er binnen het Decalu-gamma en de Elegant-collectie enkele innovaties die nog beter beantwoorden aan de evoluerende behoeften van de installateur en eindklant.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-12T135345.508
Deceuninck

Binnen het Decalu aluminium raamprofielen gamma komt de producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren met vier nieuwe oplossingen. Zo is er Decalu F50 Facade, een aluminium gevelprofiel met ingebouwde vouwwand die via een ingenieus track-and-slide-concept makkelijk opent en sluit. Dankzij dit nieuwe concept zijn vouwwanden tot maar liefst 15 meter mogelijk.  

Met Decalu Encasa lanceert Deceuninck een zeer slanke aluminium designprofiel voor binnendeuren, met een dikte van amper 32 millimeter.  

Decalu Entra is op zijn beurt een nieuw en uiterst competitief product binnen zijn toepassingsgebied. Beschikbaar in drie versies (HI, HI+ en HI++), met een inbouwdiepte van 73 millimeter en vijf standaard beschikbare topkleuren, beantwoordt dit raamsysteem perfect aan de noden van projectontwikkelaars en hun klanten. 

Tot slot stelt het merk een nieuwe aluminium deur met een high-end Instinct-slot voor. Dit nieuwe type slot biedt de mogelijkheid om zoveel mogelijk sluitpunten als gewenst te voorzien, die vanop afstand via een app bediend worden.  

Binnen de Elegant-collectie voor pvc ramen en deuren zijn er de uitbreiding van het gamma met het Elegant Flex-systeem, de bijkomende mogelijkheden binnen het Elegant kleurengamma, de nieuwe Elegant kleinhouten en dorpelprofielen.   

Innovatief GoBag-concept geeft oud schrijnwerk tweede leven 

Als pvc op een duurzame manier ingezameld en verwerkt wordt, dan hoort dit materiaal thuis in een circulaire bouwsector. Pvc kan tot achtmaal toe hergebruikt worden zonder aan kwaliteit in te boeten. De levenscyclus van kunststof profielen wordt zo verlengd van 35 tot ongeveer 300 jaar.  

Het GoBag-concept, ontwikkeld in samenwerking met J.M.C. Containers, maakt de recyclage van afval erg laagdrempelig en eenvoudig. Installateurs bestellen via gobag.be één of meerdere bigbags om hun uitgebroken schrijnwerk – aluminium, pvc, hout, metaal – met bijhorend glas te laten ophalen en recycleren door Deceuninck. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten