Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Nieuwe look voor 'Het Stadsplein' en ‘De Mael’

'Het Stadsplein', een winkelcomplex van bijna 16.000 m2 in hartje Genk kreeg een nieuwe look. De transformatie moest onder meer de winkelervaring verbeteren. Aan de andere kant van Vlaanderen, in Brugge, legt Wereldhave Belgium de laatste hand aan het eerste deel van de renovatie van het retailpark 'De Mael'

Ontwerp zonder titel - 2024-01-25T114740.757
Wereldhave

Op 4 september begon de eerste fase van de renovatiewerkzaamheden aan meer dan een kwart van de winkelruimte. "Om de overlast tot een minimum te beperken, waren de renovatiewerkzaamheden zo gepland dat bezoekers hun favoriete winkels konden blijven bezoeken”, vertelt shopping center manager Heidi Lenaerts. “Bovendien hebben we de 46 ton afval dat de renovatie met zich meebracht op een verantwoorde manier gesorteerd."

Sinds 15 januari 2024 zijn de huurders aan het werk in hun genrenoveerde ruimtes. Sommigen zijn overgeschakeld op warmtepompsystemen voor de productie van warm water. Later dit jaar begint in Genk de tweede fase van de werkzaamheden op de voormalige C&A-locatie.

In Brugge gaan de werken aan retailpark ‘De Mael’ verder. Deze eerste fase startte in september 2022 met de renovatie van het gebouw waarin voorheen Ixina was gehuisvest. Een tweede fase start in 2024 en zal ongeveer twee jaar duren. Er komen zonnepanelen, autolaadpunten en fietsstallingen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten