Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Nieuwe oproep voor City of Things-projecten

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft een nieuwe City of Things-oproep gelanceerd. Er is opnieuw 4 miljoen € vrijgemaakt voor smart-cityprojecten van steden en gemeenten. De subsidie bedraagt maximaal 300.000 € per project en is grotendeels bestemd voor het inkopen van externe expertise en ondersteuning bij de totstandkoming en uitrol van het project.

city of things
©tofumax - stock.adobe.com

Komen in aanmerking: projecten die een antwoord willen bieden op een maatschappelijk probleem of een lokale uitdaging (op vlak van zorg, samenleven, mobiliteit, veiligheid, klimaat, vrije tijd…) en waarvoor het bestuur gebruik wil maken van het Internet of Things, (open) data of andere innovatieve technologie. Projecten met als doel het louter digitaliseren of automatiseren van processen of oplossingen komen niet in aanmerking.

Samenwerking met externen (ondernemingen, kennisinstellingen…) is een belangrijke voorwaarde. Bovendien moet het project een voldoende innovatief karakter hebben. Het gaat hierbij niet over het aankopen van reeds bestaande marktklare oplossingen of zogenaamde 'off-the-shelf'-technologie, tenzij deze oplossingen nog gevalideerd moeten worden in een (nieuwe) gebruikersomgeving.

Steden en gemeenten kunnen een project indienen tot 1 oktober. Intercommunales, bedrijven, consortia of  kennisinstellingen kunnen als partner meewerken aan een project. Uiteraard moet de wet op de overheidsopdrachten worden gerespecteerd. Alle informatie en het aanvraagformulier is te vinden op www.vlaio.be.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten