Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Opleiding: appartementsgebouwen futureproof renoveren

De energetische renovatie van appartementsgebouwen laat toe snel grote energiewinsten te behalen in de gebouwde omgeving. Tijdens de Expert Day van Pixii maak je kennis met de nieuwste inzichten en beste praktijken om appartementsgebouwen futureproof te renoveren.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-16T083547.068
Adobe Stock

Vlaanderen heeft een aantal beleidsmaatregelen ingevoerd om verenigingen van mede-eigenaars te ondersteunen richting A-label. Tijdens de Expert Day geeft het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap toelichting.

Bart Morel (Stad Gent) en Annick Vanhove (Stad Mechelen) gaan in gesprek over de menselijke factor bij dergelijke projecten en de manier waarop bewonersgroepen en verenigingen van mede-eigenaren betrokken kunnen worden. 

Glenn Lyppens van Polo Labs biedt aan de hand van pilootprojecten en cases vernieuwende inzichten over robuuste architecturale modellen voor collectieve woongebouwen. Hoe kan je socio-ecologische winsten boeken? 

Als duurzaamheidsexpert met een totaalvisie demonstreert energy service company Wattson waar energetische winsten te halen zijn in appartementsgebouwen. 

Joni Staljanssens van engineering- en architectuurbureau Gevelinzicht legt zich toe op renovaties van de bouwschil van grote complexen en appartementsgebouwen. 

Ook andere experts uit de engineeringwereld komen aan het woord. Met cases en praktijkvoorbeelden illustreren ze hoe binnen het strakke kader van een appartementsgebouw, toch creatieve en technisch sterke renovatieoplossingen mogelijk zijn. 

Inschrijven voor 22 april via deze link.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten