Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

OVAM krijgt nieuwe administrateur-generaal vanaf 1 december

De Vlaamse regering heeft Werner Annaert (46) gekozen als nieuwe administrateur-generaal van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Annaert start op 1 december en volgt Christof Delatter op, die de functie waarnam sinds de pensionering van Henny De Baets eerder dit jaar. Werner Annaert is momenteel directeur Materialen bij Veolia, de milieu-multinational met activiteiten in de sectoren water, afvalverwerking en energie. Voorheen was hij werkzaam rond hetzelfde thema bij Suez Belgium en was hij ook werkzaam in de recyclagesector als general manager van de federatie Febem-Go4Circle. Aan de beginjaren van zijn carrière was hij werkzaam bij VVSG-Interafval en BDO Belgium. 

OVAM krijgt nieuwe administrateur-generaal vanaf 1 december
Voor de vacature van administrateur-generaal van de OVAM waren er zestien kandidaten. Na de screening van de cv’s aan de vereisten inzake diploma en ervaring, werden de weerhouden kandidaten onderworpen aan een uitgebreide selectieprocedure onder leiding van een extern selectiebureau. Finaal werden de resterende kandidaten onderworpen aan eindgesprekken voor de kernministerraad en minister Demir. 
 
De OVAM geeft vorm aan het afvalstoffen-, bodem- en materialenbeleid. Ze zorgt voor het beleidskader dat de Vlaamse bedrijven en de Vlaming stimuleert om materiaal- en bodembewust te produceren en consumeren. De circulaire economie loopt als rode draad doorheen haar taken in de weg naar een meer circulaire, materiaal- en bodembewuste wereld. Daarnaast heeft de OVAM een steeds belangrijkere rol in de bestrijding van bodemvervuiling van nieuwe stoffen zoals de forever chemicals.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten