Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Overname van Cantillana door Holcim is afgerond

Zopas is de eerder gemelde overname door Holcim van het Belgische bedrijf Cantillana bekrachtigd. Cantillana is gespecialiseerd in mortels, lijmen, isolatiesystemen en andere duurzame bouwoplossingen. De overname moet de positie van Holcim op het vlak van bouwrenovatie en energie-efficiënte oplossingen versterken. Holcim wil de afdeling ‘Solutions and Products’ tegen 2025 laten groeien tot 30% van de netto-omzet van de groep.

Overname van Cantillana door Holcim is afgerond
Nitschmann, Hans-Joachim
Cantillana is een privébedrijf en was volledig eigendom van de familie Stadsbader. Het werd in 1875 opgericht in Sint-Niklaas als filiaal van een bouwonderneming en in 1982 overgenomen door de Stadsbader-groep. De familie Stadsbader en Holcim België kennen elkaar goed omdat ze al jaren partners zijn. Het productaanbod is complementair met dat van het bedrijf PTB-Compaktuna dat eerder dit jaar de rangen van Holcim vervoegde. De omzet van Cantillana wordt dit jaar op ongeveer 80 miljoen euro geschat.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten