Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Plafonds die latent warmte opslaan

Phaseo PCM klimaatplafond maakt zijn entree op de Belgische markt. Het verlaagd, decoratief, metalen of open plafondsysteem maakt gebruik van PCM-elementen voor een optimale klimaatbeheersing.

Ontwerp zonder titel (74)
Beddeleem

Phase Change Materials (PCM) zijn stoffen die in staat zijn om van fase te veranderen (vast naar vloeibaar of omgekeerd) bij een bepaalde temperatuur. Materialen die eruit opgebouwd zijn, zijn tijdens het faseovergangsproces in staat om warmte op te nemen of af te geven, zonder dat de temperatuur verandert. Phaseo klimaatplafonds maken gebruik van dergelijke latente warmteopslag. Dit zorgt voor een comfortabel, stabiel binnenklimaat en een optimale klimaatbeheersing. De plafondelementen zijn volledig recycleerbaar en zorgen voor lagere installatie- en energiekosten dan traditionele systemen.

De plafonds zijn geschikt voor diverse gebouwtypen, zoals kantoren, ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en scholen. Door hun discrete ontwerp passen ze harmonieus in verschillende interieurstijlen en architecturale ontwerpen, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten