Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Recticel rondt de overname af van Trimo

Isolatiespecialist Recticel heeft de overname afgerond van het in Slovenië  gevestigde Trimo, een bedrijf dat duurzame premium geïsoleerde panelen voor de bouwsector produceert.  

Recticel rondt de overname af van Trimo

Aan alle gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de regelgevende instanties, werd veel sneller voldaan dan aanvankelijk verwacht. De overnameprijs werd in contanten betaald voor een ondernemingswaarde van 164,3 miljoen euro.

"De overname van Trimo is een nieuwe belangrijke mijlpaal in de strategische heroriëntatie van Recticel's portfolio om een pure isolatiespeler te worden. Trimo richt zich voornamelijk op de industriële en commerciële bouwsegmenten en zal niet alleen een aanvulling vormen op onze huidige activiteiten op het gebied van isolatieplaten, maar zal ook onze geografische aanwezigheid op de Centraal- en Zuidoost-Europese markt uitbreiden”, aldus Olivier Chapelle, CEO van Recticel.

Vorig jaar haalde het beursgenoteerde Recticel met zijn isolatietak 391 miljoen € omzet. Olivier Chapelle heeft de ambitie om dat tegen 2025 te verdubbelen. Recticel heeft fabrieken in België, Frankrijk, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is ook reeds bekend met Slovenië waar het actief is via de joint venture met Turvac.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten