Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Renson op tour met nieuwigheden

Renson doet de komende tijd enkele gerennomeerde beurzen aan: Polyclose Gent, R+T Stuttgart en Fensterbau Nürnberg. Op elk van deze events zijn tal van innovaties te bekijken. Een kort overzicht

Ontwerp zonder titel - 2023-12-18T101543.772
Renson

Polyclose

Renson zet op Polyclose zijn innovatieve RIO-platform in de kijker, een mijlpaal in duurzame ontwikkeling en efficiënte organisatie. Dit digitale systeem, uitgebreid na succes in de outdoor living sector, biedt nu voordelen voor de ventilatie, zonwering en gevelbekleding afdelingen. RIO garandeert actuele prijzen voor offerteaanvragen, waarbij transparantie centraal staat. Het platform biedt een persoonlijk dashboard voor een compleet overzicht van lopende projecten in real time, gebruiksvriendelijke filters voor snelle data retrieval, en een online configurator voor maatoplossingen. Gebruikers kunnen eenvoudig specificaties zoals afmetingen aanpassen, waardoor het beheren van offertes en bestellingen inclusief actuele statussen en levertermijnen vereenvoudigd wordt.

R+T Stuttgart

Op de R+T Stuttgart presenteert Renson innovatieve oplossingen voor zonwering en buitenleven. Hun 'Solmate' slimme screens, de eerste zonder sensoren of domoticasystemen, gebruiken cloud data en de Renson Connect app voor een automatische, gebruikersvriendelijke ervaring. Deze revolutionaire technologie zorgt ervoor dat klanten op warme dagen thuiskomen in een koel huis, zonder enige moeite.

Voor buitenleven introduceert Renson richtbare Kreon buitenspots, geïntegreerd in hun terrasoverkappingen, voor sfeerverlichting op maat. Deze spots, aangepast voor buitengebruik en naadloos geïntegreerd in de terrasstructuur, bieden vrijheid in verlichting en zijn te bedienen via apps.

Een ander hoogtepunt is de combinatie van een terrasoverkapping met een berging, waarbij de wanden afgewerkt kunnen worden met aluminium Linarte lamellen of houten latten. Dit biedt een stijlvol en functioneel buitenleven concept.

Tot slot versterken zes nieuwe doeken voor de Loggia Canvas schuifpanelen, ontwikkeld in samenwerking met 2TEC2, Renson's toewijding aan persoonlijke ontwerpopties en duurzaamheid, waardoor hun terrasoverkappingen nog meer cachet krijgen.

Ontwerp zonder titel - 2023-12-18T101607.379
Renson

Fensterbau Nürnberg

Op Fensterbau Nürnberg onthult ARLU baanbrekende innovaties in deurbeslag. Hun 'divina Slide' is een glazen schuifdeur die naadloos integreert met de 'steel look' scheidingswand. Kenmerkend zijn de strakke aluminium profielen, een loopprofiel in het plafond, en een onzichtbare ondergeleider, waardoor de schuifdeur slechts 5 mm speling heeft. Geschikt voor gehard of gelaagd glas, biedt deze deur een sterke, gemakkelijk te vervangen verbinding.

ARLU's 'Xperta' schuifdeurbeslag vertegenwoordigt een universele oplossing voor zowel houten als glazen deuren. Het kan deuren tot 100 kg aan en is beschikbaar voor symmetrische of telescopische deuren. Het 40 mm brede loopprofiel, gecombineerd met een muurprofiel, is subtiel en efficiënt. Uniek is de dubbele softclose module, geschikt voor smallere deuren, wat een zachte sluiting in beide richtingen mogelijk maakt. Deze innovaties van ARLU beloven esthetiek en functionaliteit te verenigen in moderne interieurs.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten