Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Sanitel uit Waasmunster in handen van GIMV

Sanitel, gevestigd in Waasmunster en actief in HVACS-installaties (heating, ventilation, airconditioning en sanitair) wordt overgenomen door Fronnt. Dat is een installatiebedrijf dat deel uitmaakt van de beursgenoteerde Europese investeringsmaatschappij GIMV. De overname past in een ambitieus plan om de investeringen in digitalisering, automatisering en talentmanagement te versnellen. Er staan nog andere overnames staan op de planning.

Sanitel uit Waasmunster in handen van GIMV
De onderneming zal nu deel gaan uitmaken van een cluster van installatiebedrijven die ernaar streeft om voor de B2B-markt geïntegreerde multi-techniek installaties, producten en diensten aan te bieden op vlak van energie, mobiliteit en industriële processen. De leiding van deze groep, onder de naam Fronnt, is in handen van CEO Geert Fostier. Met de overname door Fronnt verstevigt Sanitel haar marktpositie.
 
Sanitel stelt vast dat in het kader van de energietransitie en de toenemende technologische complexiteit, klanten op zoek zijn naar industriële partijen die hen een totaalconcept aanbieden rond elektrotechniek en HVACS en hen daarbij volledig ontzorgen. De toegenomen complexiteit van installaties zorgt ervoor dat de positie van de installateur in de waardeketen flink versterkt is. Met meer dan dertig jaar ervaring als ‘System Integrator’ beschikt Sanitel over alle installatiedisciplines in deze sector. Klanten krijgen een totaaloplossing: van advies, ontwerp, beheer, uitvoering tot langdurig onderhoud. Sanitel mikt daarbij op grotere projecten in het residentiële, tertiaire en industriële marktsegment. Sanitel stelt vandaag ongeveer vijftig mensen tewerk.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten