Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

SERV wil iets doen aan digitale uitsluiting

De digitalisering gaat snel en voor een grote groep burgers die digitaal niet mee zijn, creëert dat een steeds grotere afstand tot de overheid en de samenleving. Dat kan leiden tot digitale uitsluiting.

digitale uitsluiting

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) vraagt daarom dat alle publieke dienstverlening wordt ontwikkeld met expliciete aandacht voor e-inclusie. Als overlegorgaan van de Vlaamse werkgevers- en werknemersorganisaties adviseert de SERV tevens dat de Vlaamse overheid meer samenwerkt met de social profit, de non-profit en de privésector om e-inclusie ook in de ruimere samenleving te realiseren.

De digitalisering biedt vele voordelen; maar niet iedereen is mee, zo blijkt uit onderzoek. Bijna 15% van de gezinnen heeft geen computer in huis. 25% van de alleenstaanden heeft thuis geen toegang tot het internet. Vier op de tien Vlamingen hebben geen of zwakke digitale vaardigheden. 18% van de actieve werkzoekenden ingeschreven bij de VDAB heeft geen e-mailadres. Het gaat dan vooral om 55-plussers, kortgeschoolden en mensen met een taalachterstand. 40% van hen geeft als reden dat ze niet met een computer kunnen werken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten