Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Sharp introduceert Bifacial N-Type TOPCon glas-glas zonnepaneel

Sharp Energy Solutions Europe lanceert het nieuwste bifacial TOPCon-zonnepaneel met een wattage-upgrade naar 580 Watt.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-12T134424.994
Sharp

De NB-JD580 is een glas-glas zonnepaneel met 144 M10-wafels met halve cellen van het N-type en met 16 contactrails. De bifacial prestatieverhouding van de N-type TOPCon-module bedraagt tot wel 80% met een efficiëntie van 22,45% voor verbeterde prestaties. Daarnaast profiteert het zonnepaneel van de voordelen van de N-type TOPCon-technologie, zoals het hogere vermogen en de hogere efficiëntie, verbeterde prestaties bij weinig licht en een verhoogde bifacialiteit.

Het hogere vermogen en de hogere efficiëntie van de N-type TOPCon-technologie resulteert in een betere energieproductie, waardoor het zonnepaneel kosteneffectiever wordt voor gebruikers. 

Het bifacial N-type TOPCon zonnepaneel heeft ook een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor het afgegeven vermogen. Dit garandeert zelfs bij hoge omgevingstemperaturen voor uitstekende prestaties. Het zonnepaneel is bovendien vrij van lichtgeïnduceerde degradatie (LID, Light Induced Degradation), waardoor de kans op stroomverlies tijdens de levensduur minimaal is.

De afmetingen van de NB-JD580 zijn 2278 × 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm.  De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het zonnepaneel weegt in totaal 32,5 kg. 

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de panelen zijn officieel erkend met de toekenning van IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730). Strenge tests in overeenstemming met internationale normen hebben aangetoond dat de zonnepanelen bestand te zijn tegen extreme omstandigheden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten