Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Sinds COVID hertekenden veel bedrijven en zorginstellingen hun kantoorinrichting

Ten gevolge van de coronapandemie besluiten heel wat bedrijven en zorginstellingen om de klassieke kantoorindeling te herorganiseren en nieuwe moderne werkomstandigheden voor haar medewerkers te creëren. Soft Seating speelt daarbij een belangrijke rol en kan gebruikt worden om verschillende gemeenschappelijke ruimtes in het kantoor in te richten.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-26T102129.814
Intuitoffice

De coronapandemie bracht belangrijke veranderingen met zich mee op het gebied van zowel werkwijzen als de voorkeuren van medewerkers, waardoor de bestaande ruimte vaak verouderd is geworden en het volledige potentieel niet wordt benut.

De belangrijkste problemen houden vaak verband met technologie, akoestiek, algemeen welzijn van medewerkers en catering. Het is verder ook een opgave om synergiën te creëren tussen verschillende afdelingen van een organisatie. In kantoren waar verschillende teams samenwerken is er behoefte aan een betere ruimtelijke akoestische oplossing, die medewerkers in staat stelt ongestoord te werken in een gedeelde omgeving.

Het kantoorvloerplan wordt daarom het beste opgesteld op basis van de professionele aard van het werk van mensen, waarbij teams met vergelijkbare energie- en geluidsniveaus in dezelfde zone worden geplaatst zodat ze elkaar niet storen.

Concentratie vereisende taken zijn best geplaatst op afstand van de drukte in zones die rustig zijn en bevorderlijk voor geconcentreerd werken. De beschreven zones kunnen gecreëerd worden in een open kantooromgeving middels akoestisch beklede telefoonhokjes en boekenkasten die zowel geluid blokkeren als de ruimte indelen.

Voor degenen die op zoek zijn naar iets daartussenin, kan ook een geschikte werkomgeving gecreëerd worden. In plaats van elke werkplek uit te rusten met een zit-sta-bureau, kunnen medewerkers aangemoedigd  worden om meer te bewegen door op verschillende plaatsen te werken. Daarom vind je in het moderne kantoor ook steeds meer huishoudelijke items terug, zoals fauteuils, die een gezellige en comfortabele sfeer creëren om in te werken.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten