Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

'Slim in de stad'-subsidie voor centrumsteden

Naast de projectoproep 'City of Things' die het Agentschap Innoveren en Ondernemen recent lanceerde voor smart city-projecten van lokale besturen is er nog een mogelijkheid voor projectsubsidiëring, weliswaar enkel voor centrumsteden. De projectoproep 'Slim in de stad' beloont steden met een innovatief en experimenteel concept.

smart city
©zapp2photo - stock.adobe.com

Het moet gaan om projecten die inspelen op specifieke stedelijke uitdagingen, waar gebruik gemaakt wordt van technologische innovatie en/of (open) data, en waarbij een samenwerking is met andere steden en gemeenten, bedrijven en/of onderzoeksinstellingen.

Dit jaar is een subsidiebedrag van 435.000 € beschikbaar. De subsidie bedraagt minimum 145.000 € per project. Een cofinanciering van 30% is vereist. De realisatie van goedgekeurde projecten moet binnen een periode van drie jaar gebeuren.

Elke centrumstad kan maximaal één concept indienen. Enkel bij samenwerking met andere steden of gemeenten is de indiening van een extra projectconcept mogelijk.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten