Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2023

De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie wordt met een jaar verlengd tot eind 2023. De premiehoogte blijft behouden op 10.000 euro. Deze premie sluit aan bij de tijdelijke btw-verlaging naar 6% voor sloop- en heropbouw buiten de centrumsteden die door de federale overheid recent ook werd verlengd tot eind 2023. 

Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2023
gabort - stock.adobe.com
Enkel wie uit te boot valt voor de federale btw-maatregel kan van de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie genieten. Ook de toekenningsvoorwaarden worden aangescherpt. Wie in 2023 een vergunningsaanvraag voor sloop- en heropbouw indient, kan de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie pas verkrijgen wanneer de nieuwe woning(en) of appartement(en) een E-peil halen van maximaal E24 in plaats E30. 
 
De premie moet steeds worden aangevraagd binnen de drie maanden na de goedkeuring van de omgevingsvergunning. Wie in 2023 een omgevingsvergunning aanvraagt die pas in 2024  wordt goedgekeurd, heeft tot en met 30 juni 2024 de tijd om de premie aan te vragen. Jaarlijks worden in Vlaanderen ongeveer 500 premies aangevraagd voor sloop- en heropbouw, voor een budget van 5 miljoen euro.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten