Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Stroomleverancier voor Oosterweelwerken

De werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding zijn in een nieuwe fase beland en worden op de Antwerpse Linkeroever nu echt zichtbaar. Het aannemersconsortium dat de werken uitvoert, heeft beslist in zee te gaan met essent.be dat de komende vijf jaar stroom zal leveren voor de grootste bouwwerf van het land. In totaal gaat het op jaarbasis om een verbruik van ongeveer 10,9 GWh, wat overeenkomt met het gemiddelde verbruik van 3.051 gezinnen.

elektricieit
©urbans78 - stock.adobe.com

De energie zal onder meer gebruikt worden voor de verlichting en de aandrijving van waterzuiveringsinstallaties, verschillende werfmachines en veiligheidsvoorzieningen. Heel wat factoren hebben invloed op het energieverbruik van een bouwwerf: de oppervlakte, het aantal medewerkers, de verbruiksgewoonten, maar ook de weersomstandigheden. Met al deze parameters hebben experts van essent.be rekening gehouden bij het bepalen van de meest gepaste energieformule.

Essent.be maakt deel uit van de duurzame internationale groep innogy en levert in België elektriciteit, aardgas en energiediensten aan consumenten en bedrijven. Innogy bedient 23 miljoen energieklanten in elf landen in Europa. De merken van innogy behoren tot de grootste energieleveranciers in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Innogy is ook één van de leidende uitbaters van windparken in Europa.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten