Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Van Gils Group neemt RAL uit Eeklo over

Van Gils Group, gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt een meerderheidsbelang in de onderneming RAL bv uit Eeklo. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding in Vlaanderen. Met zijn netwerk van negen gespecialiseerde vestigingen  in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout,  Beringen, Pelt, Trooz, Dendermonde, Maasmechelen en Eeklo, vormt Van Gils Group één van de grootste, onafhankelijke oppervlaktebehandelaars in de Benelux.

Van Gils Group neemt RAL uit Eeklo over (1)
Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf gestaag. Verdere expansie kwam er vanaf 2008 door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Luik. RAL wordt de tweede locatie in Oost-Vlaanderen. Vanuit de verschillende vestigingen houdt Van Gils Group zich bezig met het stralen, metalliseren, verzinken, chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal en aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen die echter allemaal hun eigenheid behouden. Door de verschillende expertises samen te voegen, is steeds de meest geschikte techniek beschikbaar voor alle mogelijke toepassingen van oppervlaktebehandelingen op staal en aluminium.
 
Deze expertise wordt vanaf nu dus verder aangevuld met de vakkennis van RAL. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op. De eigenaars Alex Laureyns en Nadia Roeygens, blijven aan boord en investeren graag mee in het toekomstige expansieplan. De overname verzekert ook de continuïteit van het bedrijf. Voor de medewerkers betekent dit werkzekerheid maar ook groei en ontwikkeling voor iedereen. 
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten