Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Van oude snoepfabriek naar een opvallend kantoorgebouw

De eens zo levendige Euro Sweets snoepfabriek in Berchem-Antwerpen, bekend om haar pastelkleurige snoepen en chocolade, kreeg een tweede leven. Het industrieel erfgoed transformeerde tot een loftachtige ruimte van 550 vierkante meter. De fabriek dient voortaan als kantoorruimte, ontmoetingsplek en evenementenlocatie.

Ontwerp zonder titel (99)
Kreon

Het gebouw uit 1919 werd volledig gestript. Op de tweede verdieping vestigde zich het nieuwe kantoor van Dieter Vander Velpen Architects. De keuze voor dit pand werd ingegeven door de locatie, de oppervlakte en de charme van het originele interieur. Vander Velpen koos ervoor om verschillende originele accenten te behouden en te laten contrasteren met luxueuze ingrepen. Bronzen en roestaccenten komen terug in de zitbanken, in de grote houten tafel in de kantoorruimte en in de verlichting. 

Door het optimaal gebruik van natuurlijk daglicht, in combinatie met kwalitatieve verlichting van het Limburgse verlichtingsmerk kreon, werden ruimtes gecreëerd met een optimale werksfeer. De verlichting is nauwkeurig afgestemd op technische details zoals kranen en stopcontacten. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten