Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Van Roey Services neemt adviesbureau Metiz over

Groep Van Roey neemt het adviesbureau Metiz uit Lier over. Metiz focust met behulp van data op het aangenamer en gezonder maken van gebouwen. Volgens Van Roey Services sluit het smart monitoring aanbod van Metiz naadloos aan bij hun activiteiten.

Van Roey Services neemt adviesbureau Metiz ove
 “Zo kunnen we voortaan onze klanten een dashboard aanbieden om hun portfolio van gebouwen op energetisch vlak in real-time te beheren. Het binnenklimaat wordt automatisch becijferd en gevisualiseerd, inclusief alarmmeldingen en maandelijkse rapportage. Ook de temperatuur van verwarming of koeling en de werking van de luchtgroep kunnen rechtstreeks worden gevolgd. De slimme meters brengen de prestaties van gebouwen objectief en transparant in kaart”, verklaart Bart Cox, operationeel directeur bij Van Roey Services.
 
Ingenieur Geert Bellens (links op de foto, samen met Bart Cox) richtte Metiz op in 2015 en bouwde het bedrijf uit tot een onafhankelijk adviesbureau met drie belangrijke speerpunten: correcte metingen, het omzetten van data naar informatie en het toetsen aan de relevante normen. “Objectieve data die een laag energieverbruik garanderen tegen een lage onderhoudskost is een aanbod waar veel bedrijven naar op zoek zijn. Het groeipotentieel van Metiz is groter dan de tijd die ik kon investeren in het bedrijf”, aldus Bellens.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten