Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Flanders Investment & Trade (FIT) lanceert tot en met 11 oktober opnieuw een oproep voor het Starterspakket Internationalisering. Met deze subsidie van 7.000 euro ondersteunt FIT beginnende exporteurs. Het subsidiebudget bedraagt 1,4 miljoen euro, goed voor steun aan maximaal 200 starters in export. FIT mikt op Vlaamse kmo’s die met innovatieve producten of diensten nieuwe afzetmarkten willen aanboren. 

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs
Het gaat om een eenmalige forfaitaire subsidiecheque van 7.000 euro voor internationaliseringsacties, zoals een bezoek aan of een stand op een internationale vakbeurs, marketing en publiciteit, erelonen voor juridisch advies of vertalingen van productinformatie. Uit de kandidaturen kent een selectiecommissie maximaal 200 Starterspakketten Internationalisering toe op basis van een wegings- en scoretabel. FIT voorziet ook persoonlijke begeleiding  door een adviseur Internationaal Ondernemen uit de provincie waarin het bedrijf gevestigd is. 
 
Studiebureau EXTRAQT is één van de start-ups die de subsidie reeds gebruikte om hun kansen in het buitenland te beproeven. Met hun modelleringsmethode berekenen de Leuvense ingenieurs het potentieel van rivieren, kanalen en meren om gebouwen te verwarmen of te koelen. Het studiebureau zet nu zijn eerste stappen in de Verenigde Staten. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten