Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

VUB krijgt nieuwe directeur Infrastructuur en Patrimonium

Architect Iwein Baeyens gaat vanaf 2 september bij de Vrije Universiteit Brussel (VUB) aan de slag als directeur Infrastructuur en Patrimonium. Baeyens is voormalig infrastructuurbeheerder en projectmanager bij het UZ Brussel. Hij zal zich bij de VUB onder meer toeleggen op het onderhoud en de renovatie van de bestaande gebouwen op de universiteitscampussen, alsook op verschillende nieuwe bouwprojecten. De VUB investeert de komende jaren namelijk fors in de verdere vernieuwing en verduurzaming van haar infrastructuur.

vub

De VUB moet tegen 2023 van twee naar vier campussen groeien. Naast de huidige campussen in Jette en Etterbeek wordt de campus in Gooik met het Photonics Innovation Center uitgebreid en zal de VUB zich ook op Usquare, in de voormalige rijkswachtkazernes, vestigen. Baeyens zal verantwoordelijk zijn voor het uittekenen en uitvoeren van het patrimoniumbeleid op korte en lange termijn. Zo zal hij ook de renovatie van het iconische Braemgebouw in goede banen leiden en de bouwwerken begeleiden van het gloednieuwe VUB en ULB-Learning and Innovation Center op de campus in Etterbeek. Op de campus in Jette worden een nieuw onderzoeksgebouw en het kinderdagverblijf annex kleuterschool ‘Theodoortje’ opgetrokken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten