Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

Wandpanelen van Triplaco zorgen voor duidelijke rechtspraak

Om de zittingzalen en kantoren van het nieuwe gerechtsgebouw van Namen esthetisch en akoestisch af te werken deed de tijdelijke vereniging AdP² een beroep op Triplaco. Het bedrijf bekleedde 3.000m2 wanden met doorboorde maatpanelen, afgewerkt met fineer Azelia Doussié.

Ontwerp zonder titel - 2024-01-31T125043.574
Triplaco

Het nieuwe justitiepaleis is gebouwd op de vroegere site van de Leopold-Kazerne in opdracht van Regie der Gebouwen voor FOD Justitie. Het complex, rond centrale inkomhal (‘Salle des pas perdus’, groepeert naast het Hof van Assisen ook een 14-tal zittingszalen en diverse gerechtelijke kantoren en ondersteunende diensten.  

De uitdaging was om een perfect akoestisch gespreksklimaat te creëren in combinatie met een sobere en warme uitstraling. Bij de partner-specialist fineer Decospan reserveerde Triplaco eind 2022 twee loten Afzelia Doussié om als toplaag van de MDF-kern te gebruiken. Print Acoustics, een divisie van Triplaco, stond in voor de ontwikkeling op basis van het Helmholtz-principe. Daarbij wordt de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem, gereduceerd. Wandenbouwer M.C.O. plaatste vervolgens meer dan 3.000m² van dergelijke op maat gemaakte panelen. Op die manier draagt Triplaco in de toekomst bij tot een gezonder binnenklimaat in de gebouwen en uiteindelijk ook tot een duidelijkere rechtspraak dankzij het akoestisch comfort tijdens de rechtszittingen.


Ontwerp zonder titel - 2024-01-31T125102.757
Triplaco
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten