Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouw en afwerking

WDP bouwt distributiecentrum voor Barry Callebaut in Lokeren

Barry Callebaut, één van de grootste fabrikanten van cacao- en chocoladeproducten ter wereld, realiseert via WDP een nieuw Global Distribution Centre (GDC) in Lokeren. Deze unieke, duurzame logistieke hub, goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m², zal geheel energieneutraal opereren en gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren. WDP verwacht een investering van afgerond 100 miljoen € (inclusief de investeringen voor de automatisatie).

WDP_Render_impression of Barry Callebaut's new Global Distribution Centre in Lokeren


De logistieke hub zal volledig energieneutraal opereren en zal BREEAM Outstanding worden gecertificeerd en, onder meer, worden uitgerust met zonnepanelen, materialen met een lage levenscycluskost, geothermie, laadpalen voor elektrische voertuigen en uitgebreide voorzieningen voor fietsers. De site zal bestaan uit een nieuwe logistieke low bay en een volledig geautomatiseerde high bay (samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m²). De oplevering ervan is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2021.

Het nieuwe GDC zal de activiteiten van Barry Callebaut, voorlopig nog op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdende met de voorziene groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen verbeterd via een aangepaste flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten