Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

17,9 miljoen € investeringssteun voor WoninGent

De stad Gent geeft 17,9 miljoen € investeringssubsidies aan shm WoninGent. Die is zopas begonnen met de bouw van de eerste twee appartementsgebouwen die de woontorens in Nieuw Gent vervangen.

17
“De huidige ondersteuning vanuit Vlaanderen geeft onvoldoende financiële ademruimte aan sociale huisvestingsmaatschappijen. Daarom kiest de stad Gent voor een stevige financiële ondersteuning, zodat de shm’s echt kunnen inzetten op nieuwbouw, vervangbouw en renovatie van hun patrimonium. Wat gezien de hoge nood aan kwaliteitsvolle en betaalbare sociale woningen echt noodzakelijk is”, zegt Tine Heyse, de Gentse schepen van Wonen.
 
Gent voorziet een investeringssubsidie voor sociale woonprojecten van de sociale huisvestingsmaatschappijen op Gents grondgebied. Deze investeringssubsidie dient als aanvulling op de Vlaamse reguliere financiering. Eerder werd al bekendgemaakt dat de shm’s ABC, Volkshaard en De Gentse Haard respectievelijk 1,07 miljoen, 1,69 miljoen en 1,79 miljoen € aan investeringssubsidies ontvangen. Nu ligt ook het bedrag voor WoninGent vast.
 
Dankzij de investeringssubsidies kan WoninGent 1.092 sociale huurwoningen realiseren. Daarnaast kan de sociale huisvestingsmaatschappij 2.049 bestaande sociale huurwoningen structureel renoveren of vervangen door nieuwbouw.
WoninGent gebruikt de investeringssubsidies van Gent al meteen voor het project Nieuw Gent Vernieuwt. De bouw van de eerste twee appartementsgebouwen in de wijk is intussen begonnen. Samen zijn die goed voor 74 appartementen. Volgens de huidige planning zijn ze klaar in zomer van 2023.
 
Achter het wijkgezondheidscentrum en het welzijnsbureau, vlak bij de nieuwe sportkooi bij de Pandaschool, komt het 'parkgebouw', een gebouw van acht bouwlagen en 60 appartementen. Er komt ook een fietsenstalling met laadpunten.
 
De omgeving rond het parkgebouw wordt heraangelegd. Er komt een nieuw plein dat de verbinding maakt met het wijkgezondheidscentrum, de parkeerplaatsen naast het centrum worden vernieuwd en er komt een nieuwe brandweerweg.
 
“WoninGent is dankbaar voor de grote inspanning die de stad wil leveren om van Gent een stad te maken die ook oog heeft voor de sociaal kwetsbaren. De investeringssubsidies zorgen ervoor dat onze shm kan blijven bouwen en degelijke, comfortabele woningen kan voorzien voor een zeer kwetsbaar publiek”, zegt Marc Heughebaert, voorzitter WoninGent.
(c) Stad Gent

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten