Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

18 nieuwe koopwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk

De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk uit Gent heeft 18 sociale koopwoningen in Machelen (Zulte) voorlopig opgeleverd. De woningen werden gebouwd in een nieuwe verkaveling tussen de Veer- en Dorpsstraat, vlakbij het dorp van Machelen. De meeste woningen zijn ondertussen ook al verkocht.

18 nieuwe koopwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk1
Aannemer Everaert-Cooreman nv begon in november 2019 met de bouw van de 18 sociale koopwoningen. Het ontwerp is van Architectenbureau Bressers uit Gent. Het gaat om twee blokken met drie woningen en zes blokken met twee woningen. “Daardoor zijn er 2 rijwoningen en 16 woningen met halfopen bebouwing in het project”, verduidelijkt directeur Hans Heyse.
 
Alle huizen hebben drie slaapkamers en zijn uitgerust voor vijf personen. Bovendien heeft elke woning een garage, een tuin met berging en een regenwaterput. “De woningen worden verkocht zonder vloeren, keuken- en badkamerinrichting, want die kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien”, vertelt Heyse.
 
“De 18 woningen liggen in een nieuwe verkaveling tussen de Veer- en de Dorpsstraat. Dat is dus vlak bij het dorp van Machelen. De nieuwe straten kregen de namen ‘Biestweg’ en ‘Mauwbeekweg’, vervolgt de directeur.
 
Momenteel is de huisvestingsmaatschappij volop bezig met de toewijzingsprocedure. “14 van de 18 woningen zijn ondertussen al verkocht. De kopers ontvangen in de loop van de komende weken al de sleutels van hun woning”, besluit Hans Heyse.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten