Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

248 appartementen in Borgerwijk Sint-Katelijne-Waver

De Antwerpse deputatie heeft met de toekenning van de bouw- en bemalingsvergunning het licht op groen gezet voor de nieuwe Borgerwijk in Sint-Katelijne-Waver. Op de voormalige site van de zorginstelling Borgerstein en het historische seminariegebouw komen 248 appartementen, een publiek park en buurtondersteunende faciliteiten waaronder een supermarkt. Er wordt ook onderhandeld met een kinderopvang en de middelbare onderwijsinstelling 'De Met', die de voormalige zorgsite als een ideale locatie zien om zich in de nabije toekomst te vestigen. Daarnaast voorzien de ontwikkelaars ook ruimte voor een groepspraktijk voor vrije beroepen. Onder de kapel bevindt zich ook een grote sporthal die op korte termijn wellicht ten dienste kan worden gesteld van scholen en verenigingen uit de buurt. Het project voorziet tevens in 321 ondergrondse en 115 bovengrondse parkeerplaatsen.

248 appartementen in Borgerwijk Sint-Katelijne-Waver

Het project is in handen van het Consortium Bergesteyn, met de ontwikkelaars Cores Development en Vanhout Projects. De werkzaamheden zullen eind dit jaar of begin volgend jaar starten. Als alles volgens de huidige planning verloopt, zouden eind 2025 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe Borgerwijk. De ontwikkelaars investeren 1 miljoen euro in het groene park, dat nu nog eigendom is van vzw Borgerstein. Het beheersplan voor het park heeft alle adviesrondes en inspraakmomenten succesvol afgerond en zal eerstdaags officieel worden goedgekeurd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit is een belangrijke finale stap in de realisatie van de totaalvisie voor het park. Zodra de werken afgerond zijn, wordt het park overgedragen aan de gemeente.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten